haberler

Milteksis Teknoloji’de ve ekosistemimizde neler oluyor? Son haberleri artık buradan takip edebilirsiniz.

Anlık görüntü aktarımı teknolojilerinde öncü Vislink Technologies, BMS Inc.'nin tüm varlıklarını satın alarak bünyesine kattı.

Yüksek kalitede görüntü ve veri aktarımı çözümleri ile dünya çapında faaliyet gösteren ABD merkezli Vislink Technologies, havadan anlık görüntü aktarımı uygulamaları ile savunma sanayii ve ulusal güvenlik alanında tüm  dünyada başarılı projelere imza atmış olan Broadcast Microwave Services (BMS) şirketine ait tüm varlıkların bünyesine katıldığını, hali hazırda BMS teknolojilerini kullanan tüm savunma ve ulusal güvenlik müşterilerinin daha güçlü ve etkin bir şekilde desteklenmeye devam edileceğini ve hem BMS hem de Vislink tarafından sağlanan çözümler ile var olan müşteri portföyünün yanı sıra savunma, ulusal güvenlik ve yayıncılık alanında yüksek kalitede görüntü aktarımı çözümlerinin yaygınlaştırılacağını açıkladı.

Vislink CEO’su Mickey Miller yaptığı açıklamada şunları ifade etti:
BMS, AVDS (Havadan Görüntü Aktarımı Sistemleri) alanında köklü bir uluslararası oyuncudur. Varlıklarını Vislink bünyesine katarak pazarı güçlendiriyoruz ve AVDS ürünlerinin dünya çapında lider sağlayıcısı olarak konumumuzu güçlendiriyoruz. Büyüyen savunma ve kamu güvenliği pazarına daha fazla odaklanarak yeni projeleri daha geniş bir müşteri tabanına ulaştırmayı sabırsızlıkla bekliyoruz. Güçlü bilançomuz, mevcut BMS müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılamamıza olanak tanırken, sektör lideri teknolojimiz de çözümlerimizin yenilikçi uygulamaları için bize cazip fırsatlar sağlıyor. BMS varlıklarının bünyemize katılımı ile, büyüyen Askeri/Hükümet Uygulamaları sektöründe işimizi büyütüp yaygınlaştırmak için daha da iyi bir konumdayız.”

Vislink, ABD’de NASDAQ  borsasında VISL koduyla işlem gören halka açık bir şirket. ABD dışında Londra, Dubai ve Singapur’daki ofisleri ile müşterilerine hizmet ediyor.

BMS varlıklarının Vislink bünyesine katılımı ile Milteksis Teknoloji olarak yürüttüğümüz BMS temsilciliğini bundan böyle Vislink temsilciliği şeklinde devam ettireceğiz. Hem daha önce BMS portföyünde olan ürün ve uygulamalar ile, hem de Vislink tarafından sağlanan çözümlerle hali hazırda hizmet ettiğimiz müşterilerimiz ve üzerinde çalıştığımız projelerimiz ile faaliyetlerimizi daha güçlü bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz.

Hem BMS hem de Vislink portföyündeki mevcut çözümler hakkında bilgi almak için bizimle temasa geçebilirsiniz.

Vislink BMS Acquisition
Vislink
Vislink

Norveç Adalet Bakanlığı Arama Kurtarma Filosu için ilk Lifeseeker kurulumu onaylanarak hizmete alındı

Lifeseeker uygulamasına ilişkin basın duyurusunu aşağıda orijinal metninden inceleyebilirsiniz.

SABENA TECHNICS PRESS RELEASE | March 2, 2023

The Sabena technics BGC DOA, formerly Aeroconseil/AKKA DOA was contracted by CHC Helikopter Service AS (CHC HS), the Norwegian division of CHC Group to develop a Supplemental Type Certificate (STC) on Super Puma AS332 C/C1/L/L1 to perform search and rescue (SAR) operations for the Ministry Of Justice Helicopter. The first installation was performed on the aircraft operating at Svalbard for the Governor there (Sysselmester).

Lifeseeker is a search and rescue mission system, capable of accurately locating missing people through their cell phones, even in areas without coverage and in adverse weather conditions. It can be used in both manned vehicles (airplanes and helicopters) and unmanned vehicles (UAVs/drones).

Barry van der Ark, Head of Airbus, Leonardo, Bell Fleet and Engines Categories at CHC Helicopters said: “We are constantly looking for new and innovative technologies that can improve and enhance our search and rescue operations globally. In Norway, our teams regularly have to reach remote and challenging destinations to support people in need. We were looking for a system with specific characteristics to help locate stranded persons in such areas, and with our Partner Aeroconseil/AKKA, we found the Lifeseeker system. The Lifeseeker system will mean we can find people stranded and in need of attention quickly, and ensure they can return home safely”.

Amaury BOYER, VP Sales Sabena Technics said: “The Lifeseeker system turns cell phones into emergency beacons that quickly guide search and rescue teams to the exact location of the missing person. Lifeseeker optimizes missions where every second counts to effectively locate the affected person.”

The Sabena technics BGC team worked closely with Centum Research&Technology to perform flight tests that have been conducted in Longyearbyen on the Island of Spitsbergen, in the Norwegian archipelago of Svalbard. The tests demonstrated that the Lifeseeker system is a perfect system for SAR teams. It took less than 10 minutes at 9000ft for the Centum Research&Technology/Sabena technics BGC teams to find the target phone (8km away) with an accuracy of +/- 10 meters.

This great success led to the validation of the STC 10080957 by EASA, making it the last one under the name Aeroconseil before the group was acquired by Sabena technics in January 2023.

In addition, Sabena technics BGC and Centum Research&Technology attended HAI Heli Expo on March 6-9, in Atlanta, Georgia, and look forward to meeting and connecting with the major contributors of the Global Helicopter Industry.

Lifeseeker
Norveç Arama Kurtarma Lifeseeker
Super Puma AS332, Longyearbyen Spitsbergen Adası'nda Lifeseeker kurulumu sonrası gerçekleştirilen uçuş testlerinde. ©️Sabena Technics Photo

Milteksis Teknoloji CarteNav ISR uygulamalarını Türkiye'de müşterilerine sunuyor...

Milteksis Teknoloji, ISR görev uygulamaları geliştiricisi CarteNav ile gerçekleştirdiği işbirliği ile güvenlik ve arama kurtarma alanında özelleştirilmiş çözümleri sunuyor.

 

CarteNav, istihbarat toplama, gözleme ve keşif ihtiyaçları için geliştirdiği ISR çözümleri ile dünya çapında uygulamalara imza atmış bir yüksek teknoloji şirketidir. Kara, deniz ve hava uygulamaları farklı sensörlerden elde edilen bir çok farklı verinin bir arada işlenerek görevi yürüten tüm tarafların görsel olarak bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesine yardımcı olan durumsal farkındalık çözümleri AIMS-C4 ve AIMS-ISR güvenlik ve arama / kurtama faaliyetleri için geliştirilmiştir.  Hem askeri hem de sivil amaçlarla kullanılan bu çözümler, tamamen kullanıcının konfigürasyonuna ve ihtiyaçlarına uygun olarak özelleştirilmekte ve kullanıma sunulmaktadır. Tüm dünyada 40 farklı ülkede gerçekleştirilmiş 500’den fazla uygulama ile başarısı kanıtlanmış çözümler, müşterilerimize hali hazırda sunduğumuz görüntüleme ve arama kurtarma çözümleri ile de temel entegrasyon olanakları sağlamaktadır.

CarteNav

Centrum R&T LTE çözümleri, Milteksis Teknoloji ayrıcalığı ile Türkiye'de

Milteksis Teknoloji, Centrum Research & Technology işbirliği ile geliştirdiği yeni özel uygulamaları müşterilerine sunuyor.

Centrum RT, mobil iletişim teknolojilerini kullanarak arama / kurtama ve afet yönetimi ihtiyaçları düşünülerek geliştirilmiş çözümleri Lifeseeker ve Özel LTE Şebeke Uygulamaları ile olası doğal afet ve beklenmedik kaza durumlarında, her türlü coğrafi alan ve hava durumunda insan hayatının kurtarılması için gerekli operasyonel desteği sağlayan öncü bir küresel teknoloji geliştiricisidir. Özellikle cankurtarma faaliyetlerinde dakikaların önemli olduğu operasyonlarda Centrum RT ve Milteksis Teknoloji olarak geliştirdiğimiz özel çözümlerimiz operasyon etkinliğinin devasa bir şekilde artırılmasına olanak sağlıyorlar.

Lifeseeker

AFAD Depreme Hazırlık Tatbikatı - 2022 tamamlandı.

AFAD tarafından düzenlenen  “Depreme Hazırlık Tatbikatı 2022 – İstanbul başarıyla tamamlandı. AFAD koordinasyonunda EGM, Sahil Güvenlik, Jandarma, yerel yönetimler, arama-kurtarma dernekleri ve destekleyen kuruluşların katılımıyla düzenlenen tatbikatta, olası bir deprem durumunda gerçekleştirilecek çalışmalar ve ilgili kuruluşların koordinasyonları değerlendirildi. EGM, Sahil Güvenlik, Jandarma‘nın hava güçleriyle aktif olarak yer aldıkları tatbikatta Milteksis Teknoloji olarak bizler de EGM Havacılık Dairesi hava araçlarından ve diğer kaynaklardan alınan canlı görüntülerin AYDES kapsamında AFAD için daha öncesinde sağladığımız Anlık Görüntü Aktarımı ve Veri İşleme Sistemi üzerinden hem genel merkezde hem operasyon merkezinde hem de ilgili tüm taraflarca takip edilmesi sürecinde desteğimizi sağladık.

ASGİİK Faz-2 Projesini başarı ile tamamladık.

Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından yürütülen ve ana yüklenici olarak yer aldığımız  “Afet Sonrası Görüntü İşleme İstasyonu Kurulması (Faz-2) Projesi”  ni başarılı bir şekilde tamamlayarak ilgili kuruluşların hizmetine sunduk. Emniyet Genel Müdürlüğü ve AFAD işbirliği ile EGM hava araçlarından alınan anlık görüntülerin EGM Havacılık Dairesi  Komuta Merkezi’nde izlenmesi ve arşivlenmesi ile afet durumunda ilgili görüntülerin AFAD ile anlık olarak paylaşılarak afet AYDES projesi kapsamında AFAD tarafından yine tarafımızca sağlanmış olan IP tabanlı Görüntü İşleme ve İzleme Sitemi üzerinde ilgili tüm kişiler tarafından izlenmesi ve değerlendirilmesine olanak sağlıyor. Projemizin daha önce gerçekleştirdiğimiz ilk fazında hayata geçirdiğimiz uygulama, ikinci faz ile birlikte daha geniş bir kapsama alanı ve operasyon desteği sağlamış oluyor. Hedefimiz ülkemizin her bir karış toprağının afetlere hazır hale gelmesi için bu sistemi yaygınlaştırmaktır. 

HMG

Çok Uluslu Müşterek Harp Merkezi Komutanlığı, kurum içi IPTV yayında...

Çok Uluslu Müşterek Harp Merkezi Komutanlığı

Genelkurmay Başkanlığı Çok Uluslu Müşterek Harp Merkezi Komutanlığı (ÇMHM) bünyesinde gerçekleştirilen proje ile modernize edilen KDTV kurumsal kapalı devre televizyon yayınlarının kurum içinde dağıtımı için IPTV uygulaması gerçekleştirildi.

ÇMHM bünyesinde koordine edilen uluslararası askeri tatbikatlar kapsamında gerçekleştirilen kurum içi yayıncılık faaliyetleri KDTV stüdyolarında yürütülüyor. Gerçekleştirilen yayınlar canlı olarak IPTV teknolojisi aracılığı ile kurum içinde farklı noktalara iletilerek canlı olarak izlenebiliyor.

Proje kapsamında Milteksis Teknoloji, iş ortağı Haivision tarafından geliştirilmiş ürünleri kullanarak geniş kapsamlı yayıncılık ve içerik yönetimi özelliklerine sahip IPTV tabanlı yayın sistemi sağladı. Bu sistem aracılığı ile farklı noktalara farklı canlı yayınlar ya da daha önceden kayıt altına alınmış yayın içerikleri, belirlenmiş dağıtım planlaması ve yayın akışına uygun olarak izleyicilere ulaştırılacak. Proje kapsamında sağlanan akıllı ve merkezden yönetim özelliklerine sahip STB cihazları bağlı televizyonlar üzerinden yayınları gösterecek. Ayrıca kullanıcılar yetkileri çerçevesinde bu yayınları intranet üzerinden sağlanan yayın portalı üzerinden bilgisayar ve mobil cihazları kullanarak izleyebilecek. Canlı ve kayıtlı görsel içeriğin üretimi KDTV tarafından yayın stüdyosunda kurulmuş bulunan ekipmanlar ve yayın personeli tarafından gerçekleştirilecek.

Uluslararası askeri tatbikatların icrasında önemli bir rol üstlenen yayın simülasyonları, hayata geçirilen IPTV teknolojisi ile yenilikçi bir yapıda uygulama olanağına kavuşmuş oldu.

Proje kapsamında ayrıntılı bilgi almak için Milteksis Teknoloji ile iletişime geçebilirsiniz.

(28/12/2020)

KDTV
CMHM Reji

AFAD kurtarma çalışmalarında Milteksis desteği

Geçtiğimiz  ay Ege Denizi’nde meydana gelen ve İzmir’de binaların yıkılmasına sebep olan deprem felaketi yüreklerimizi dağladı.  

Depremin hemen ardından bölgede çalışmalarına başlayan AFAD, şirketimiz tarafından kurulumu gerçekleştirilmiş  “Afet Sonrası Anlık Görüntü Aktarımı” projesi kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Dairesi hava araçları aracılığı ile sahadan alınan canlı görüntüler Ankara EGM ve AFAD merkezlerine canlı olarak aktarılmış ve sahada gerçekleştirilen çalışmaların koordinasyonunda ilgili tüm. kuruluşlara kolaylıklar sağlamıştır.

2. faz çalışmaları halen devam eden projemiz ile özellikle deprem başta olmak üzere her türlü afet ve acil durumda müdahale operasyonlarının koordinasyonu için kullanılan karar destek sisteminin kapsamı gün geçtikçe başta riskli bölgeler olmak üzere tüm  ülkeye yaygınlaştırılmaktadır.

Proje hakkında AFAD tarafından hazırlanmış bilgilendirmeye aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

(18/11/2020)

LightFlow Haivision Ailesine Katılıyor...

Haivision LightFlow Haberler

Secure Reliable Transport (SRT) teknolojisi ile IP üzerinden görüntü iletimi teknolojisinde yeni bir sayfa açan Haivision, şimdi de görüntü işlemede Yapay Zeka, Makine Öğrenimi ve Bulut Teknolojileri konusunda yenilikçi teknolojiler geliştiren LightFlow Technologies ile güçlerini birleştiriyor. Artık Haivision ailesinin bir üyesi olan LightFlow çözümleri görüntünün iyileştirilmesi konusunda yeni ufuklar açıyor. İş ortağımız Haivision alanındaki liderliğini daha da geliştirecek gibi görünüyor. Kendilerini kutluyor ve ailemizin yeni üyesi LightFlow Technologies’e hoş geldin diyoruz.

Haivision ve LightFlow çözümlerimiz için bizlerle iletişime geçebilir, bir kahvemizi içmek için ofisimizde bizi ziyaret edebilirsiniz.

(31.10.2019)

#haivision #lightflow #milteksisteknoloji #twitter #linkedin

nasıl yardımcı olabiliriz?

Milteksis Teknoloji’ye ulaşmak için iletişim bilgilerimize bakabilirsiniz.

6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında sitemizi ziyaretiniz sırasında kişisel verileriniz toplanmakta ve işlenmektedir. Konu ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.